top of page

Santorini

Když se řekne Řecko, většině se vybaví bílé domy a modré střechy. A kde je najdete?

No přeci na Santorini!



SANTORINI, 15.550 obyvatel, zcela ojedinělý Kykladský ostrov s rozlohou necelých 80 km2. Svou architekturou a celkovým pojetím se jedná o jedno z nejzajímavějších míst v Řecku, možná i na celém světě. Vznikl nejpravděpodobněji v důsledku největšího sopečného výbuchu v dějinách lidstva, kdy ostrov pokryla místa až 60 metrová vrstva popela. 

Ostrov Santorini má výborné trajektové spojení s Krétou, Athénským přístavem Pireus a je křižovatkou cest trajektů v celém Egejském moři. Výhodou je taktéž mezinárodní letiště se spojením z Vídně, či dalších Evropských měst.


A co patří mezi hlavní lákadla tohoto ostrova? 



Většina turistů, kteří jsou na ostrově poprvé zamíří do romantického městečka Oia s úchvatnými západy slunce, do nejvýše položené vesnice Imerovigli se skvělým výhledem na protější ostrůvek Thirasia, či do hlavního města ostrova Firy za nočním dobrodružstvím.

Neméně známá a doporučená místa kde se nebudete tísnit s davy turistů je především bývalé hlavní město ostrova Pyrgos, či krásná vesnice Emporeio s se středověkou čtvrtí Kastro. 

Turisté obdivující pamětihodnosti zcela jistě uchvátí vykopávky v Akrotiri, archeologické muzeum v hlavním městě Fira, či stará antické Théra na hoře Mesa Vouno. Dalšími lákadly jsou námořní muzeum, vinné sklepy a mnoho dalších zajímavostí.




Co nevynechat závěrem a je zcela unikátní? 

Co takhle stále činnou sopku a výlet s koupáním v mořské vodě ohřáté až na 45 stupňů celsia? výstup na Nea Kameni, kde z horké půdy stoupají sirnaté výpary?





Pláže ostrova

Pláže ostrova jsou tmavé, oblázkové s přechodem k jemnému písku. Mezi nejznámější patří Kamari, Perissa. Ojedinělé jsou taktéž pláže Red beach s červenými skalami, White beach s bílou skalní stěnou. 








Zaujali Vás tyto řádky a celkově ostrov Santorini? Neváhejte nás kontaktovat a rádi Vám zajistíme pobyt kombinovaný s naší milovanou Krétou, či jen jednodenní výlet.








289 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page